menu

Ode aan de doktersassistent(e) in elke huisartspraktijk

In het hart van elke huisartspraktijk staat een onzichtbare held: de doktersassistent(e). De heldere stem aan de telefoon, het vriendelijke gezicht bij binnenkomst en de onmisbare kracht achter elke afspraak. Vandaag is het de dag van de doktersassistent(e). Daarom breng ik een ode aan alle doktersassistenten in Nederland, die met onuitputtelijke energie en toewijding de ruggengraat vormen van onze gezondheidszorg.

Jij bent meer dan een ‘assistent(e)’
De titel ‘assistent(e)’ die jij draagt doet niet echt recht aan wie jij bent en wat je allemaal doet. Jij wekt vertrouwen, organiseert en handelt soms zelfs levensreddend. Van het beantwoorden van telefoontjes tot het geruststellen van bezorgde patiënten. Jouw rol is essentieel in de dynamische wereld van de huisartspraktijk.

Als aanspreekpunt voor elke patiënt voer jij de eerste triage uit. Met je veelzijdige medische kennis en ervaring bepaal jij de urgentie van elke medische klacht. Tijdig wijs jij de patiënt de weg naar de juiste zorgverlener in de praktijk.
Jij doorziet het allemaal.

De ene keer is spoed geboden, de andere keer niet en kan een bezoek aan de dokter best even wachten. Jij legt het de patiënt telkens rustig en overtuigend uit.

Het vermogen om snel en effectief te handelen, terwijl je oprecht zorg en medeleven toont. Met een scherp oog voor de actuele planning en beschikbare personele capaciteit.

Dat maakt jou zo waardevol.

En er is nog meer wie jij bent en wat je doet:

  • Voor jou is elke dag een uitdaging
  • Patiënten zien jou steeds met een glimlach
  • Voor bezorgde ouders heb jij een luisterend oor
  • Je helpt ouderen geduldig met elke medische vraag
  • Als bron van troost en begrip ben jij er voor de patiënt met zorgen en verdriet
  • En ook in nood- en crisissituaties blijf jij kalm en professioneel

Nog maar te zwijgen van je organisatietalent
Van het beantwoorden van mails en berichten, het beheer van de medische voorraad, het op orde houden van de praktijk en het schrijven van protocollen. Enorm divers, maar zo ontzettend belangrijk voor het soepel en patiëntvriendelijk laten functioneren van de praktijk.

Daarom sta jij vandaag in de schijnwerpers
Laten we vandaag een moment nemen om stil te staan bij het onverzettelijk werk dat jij iedere dag opnieuw levert. Ook jij bent de held van de gezondheidszorg, wiens bijdragen soms onopgemerkt blijft.

Aan elke doktersassistent(e) die zich elke dag inzet voor de gezondheid en het welzijn van anderen: dank je wel!

Behoefte aan tijd en aandacht?

Benieuwd hoe wij zorgen voor jouw praktijk? Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken wij graag samen met je naar de aandachtspunten binnen jouw praktijk en hoe we stap voor stap voor verbetering gaan zorgen.