menu

Geld verdienen in de huisartsenzorg

"We verdienen toch genoeg?"

Elke dag werken huisartsen met hun teams hard om patiënten adequate en passende zorg te geven. Dit doen zij met hart en ziel. Hierop ligt al hun prioriteit. Op het declaratieproces dikwijls niet.

Tijdens de kick-off van de training ‘Optimaal Declareren’ vertelde de huisarts mij dat ze deze training tien jaar geleden echt niet gedaan zou hebben. “We verdienen toch genoeg”, zou toen haar antwoord zijn geweest. Hier ga ik graag op in, want het is zeker niet de eerste keer dat ik dit sentiment tegenkom. Waar je naar wilt kijken is naar de definitie van het begrip ‘genoeg’.

Wanneer is iets genoeg?

Is het genoeg wanneer je een bepaald bedrag bereikt hebt? Zoiets als 150.000 euro. Is het genoeg wanneer je een uur je declaratie administratie hebt gedaan?
Of is genoeg in het domein van zorgverlening wanneer je alle adequate en passende zorg, welke je met hart en ziel hebt verleend, overeenkomstig gedeclareerd hebt?

De training Optimaal Declareren leidt huisartsen, assistenten, praktijkondersteuners en praktijkmanagers op om niet langer te denken in termen als genoeg. Maar om simpelweg het werk dat is verricht binnen de kaders van de declaratiewijzer, overeenkomstig te declareren. Niet meer en niet minder.

Dus de definitie van Ord’us van het begrip ‘genoeg’ bestaat uit: niet meer en niet minder. Anders gezegd, niet te veel en niet te weinig.
In mijn visie is het niet ethisch om niet genoeg te declareren.

Hoeveel omzet laat jij liggen?
Ord’us heeft een simpele test ontwikkeld, bestaande uit drie eenvoudige vragen. Vul je contactgegevens in en je krijgt de uitkomst direct in je mailbox.

Bewustwording creëren

Mijn eigen vrouw is huisarts en heeft een praktijk met meer dan 3.000 patiënten. Ik zie iedere dag wat daar bij komt kijken. En ik kan bevestigen dat dat meer dan genoeg is. Het is heel normaal en verantwoord om binnen een praktijk door middel van een krachtige training bewustwording te creëren en tools aan te bieden, om daar waar met liefde intensief wordt gewerkt ook zichtbaar wordt in de inkomsten.

Laten we eerlijk zijn, hoe financieel gezonder de praktijk is, hoe beter de zorg is die ook morgen en overmorgen verleend wordt.

 

 

 

Behoefte aan tijd en aandacht?

Benieuwd hoe wij zorgen voor jouw praktijk? Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken wij graag samen met je naar de aandachtspunten binnen jouw praktijk en hoe we stap voor stap voor verbetering gaan zorgen.