menu

Financieel gezond zijn in de zorg

Een eigen zorgpraktijk runnen, bijvoorbeeld een artsen- of fysiopraktijk, gaat hand in hand met het verdienen van geld. Het is absoluut een must om als zorgondernemer financieel zorg te dragen voor je eigen onderneming. Want een financieel gezonde onderneming draagt bij aan het goed kunnen zorgen voor jezelf, je medewerkers, en al het andere dat nodig is voor een moderne en goed lopende zorgpraktijk. Alleen dán kun jij goed voor je patiënten zorgen.

En kijk ook eens naar het totaalplaatje.

Het leveren van goede zorg kost geld. Het levert ook veel op: de impact die jij als zorgverlener maakt op mens en maatschappij, door het patiëntvriendelijk organiseren van goede zorg! Keer op keer.

In de praktijken die wij begeleiden zien we veel verschillen in de financiën, zowel aan de opbrengsten- als aan de kostenkant. Analyse van deze verschillen laat zien dat ze samenhangen met verschillende aspecten zoals:

  • De manier en kwaliteit van declareren.
  • De financiële impact van het handelen op de werkvloer
  • Het gebruik van verschillende niet financiële data in de praktijk.
  • En de manier waarop over de financiële cijfers wordt gesproken in de praktijk.

Wil jij de financiën van jouw praktijk ook kritisch tegen het licht houden? Zodat ook jij weet waar jouw praktijk zich vooral in kan verbeteren op financieel vlak.
Ord’us helpt je hierbij.

Zo kijken we niet alléén naar de financiën van je praktijk, we gaan vooral met je in gesprek over wat jij belangrijk vindt voor je patiënten, je medewerkers, en je praktijk. En over hoe jij dat graag wilt organiseren. Geld is voor jou een belangrijk middel om dát voor elkaar te krijgen.
Ord’us denkt hier graag met je mee.