menu

Optimaal Declareren

HAP Peulen

Optimaal Declareren

“Wij hebben samen op 1-1-2024 een praktijk overgenomen. We hadden geen inzicht in de geldstromen binnen de praktijk. Vanuit het verleden kennen we Bart en wisten van zijn kennis en expertise op het vlak van de financiële processen in een huisartsenpraktijk. Samen met Bart hebben we overzicht en orde geschept in de geldstromen van de praktijk. Het resultaat van dit traject is dat we eigenaarschap en bewustwording binnen het team gecreëerd hebben over hoe belangrijk deze bedrijfsprocessen zijn in de zorg. Dit zorgde voor enorm veel draagvlak binnen het team met verbluffende resultaten.

Samen met het team heeft Bart duidelijke werk- en declaratieafspraken gemaakt conform de richtlijnen van de declareerwijzer. Door de geldstromen inzichtelijk te hebben werden ook een aantal bottlenecks in de bedrijfsvoering duidelijk. Door deze knelpunten aan te pakken loopt alles in de praktijk beter. Hierdoor zijn de wachttijden aan de telefoon korter, worden mensen sneller en beter geholpen en hebben de artsen meer tijd voor “het goede gesprek”. Ook bleek dat we stiekem best wel wat omzet lieten liggen, dit geld hebben we meteen kunnen herinvesteren in de praktijk door een extra doktersassistente aan te nemen en extra apparatuur aan te schaffen om het werk gemakkelijker te maken. Hierdoor is het werkplezier van onze medewerkers en zijn de patiënten ook tevredener.

Om het traject met Bart aan te gaan moet je niet bang zijn om met het team over geld te praten, dit heeft enorm aan het draagvlak en de bewustwording bijgedragen waardoor iedereen pro-actief meewerkt aan de procesoptimalisatie van onze praktijk.
Om het proces te borgen hebben we een cultuur gecreëerd waarbij iedereen openlijk met elkaar praat over hoe ze dingen doen en waarom. Iedereen geeft hierbij elkaar positieve feedback. Ook controleert elke medewerker dagelijks de werkzaamheden en of deze in lijn zijn met de gemaakte afspraken. Wij als praktijkhouders toetsen steekproefsgewijs de gemaakte afspraken. Dit houdt iedereen scherp en fris en zo verbeteren we continu onze praktijk.”