menu

Optimaal Declareren

Huisarts Stramproy (LI)

Aanleiding

De aanleiding was het instabiele gedrag van medewerkers bij het declareerproces in de huisartsenpraktijk.

Training Optimaal Declareren

De training creëert bewustwording over het declaratiegedrag. Eén van de acties die geleid hebben tot een beter resultaat zijn de teamsessies, waarin we samen met het gehele team dieper inzoomden op het declaratiegedrag. Daarnaast houden de persoonlijke gesprekken met Bart en de vooraf bepaalde proceseigenaar het declaratiegedrag onder de aandacht. Wij hebben Bart als een zeer prettige, doortastende en enthousiaste trainer ervaren.

Resultaat

De eerdergenoemde bewustwording zorgt voor een gedragsverandering. Het resultaat is dat iedere medewerker nu veel meer bewust is van zijn of haar declareergedrag en dat resulteert weer in meer omzet.

We maakten bijv. de afspraak dat ieder dagelijks zijn gemiste contacten checkt. Belangrijker nog: we durven elkaar er nu op aan te spreken. De proceseigenaar, benoemt tijdens de training, zorgt voor all-over controle, checkt en geeft feedback in de vorm van verbeterpunten indien nodig.

Wij zouden Ordus aanbevelen bij iedere praktijk! Het geeft veel inzicht en het creeert bewustzijn bij een ieder om beter en altijd te declareren.